Hur får man bilen till bästa pris?

En bils inköpspris kan variera väldigt mycket. Man kan få en bra bil för bara några tusenlappar, och en sämre bil för tiotals tusen kronor. Hur man får en bil till bästa pris kan vara olika, men här tar vi upp ett par tips som kan vara bra att använda sig av.

Köpa bil av släkt och vänner

Om man har en släkting eller vän som ska sälja sin bil kan man många gånger få den till ett lite bättre pris än om man köper den på annons eller hos en bilhandlare. Då kan man rent av få en besiktigad bil som håller i flera år för ett mindre pris.

Pruta

Ett annat alternativ kan vara att pruta ner priset på en bil. Det kan antingen vara hos en bilförsäljare på ett företag eller hos någon som säljer sin bil på annons. Hos företag är det ofta svårare att pruta än vad det är hos en annonsförsäljare. Om man har tittat på en bil men upptäcker att den har mindre fel kan man dock få ner priset minst ett par hundralappar. Om felen har inverkan på trafiksäkerhet, eller om de är svåra att åtgärda är de dock klokt att se om de kronor man lyckas pruta ner bilen täcker reparationen.

Köp bilen obesiktigad

Ibland kan man ha lite tur och komma in till en bilförsäljare när de just har fått in en eller flera bilar. Det kan hända att de är obesiktigade och kanske även avställda. Många bilförsäljare sätter ut den här typen av bilar till försäljning direkt och då kan prislappen vara relativt låg. Att köpa en av de här bilarna är lite på vinst och förlust. Om man kan en del om bilar kan det bli ett bra köp, men annars är risken stor att man står med en bil och dyra reparationer.